lördag 1 september 2012

Zucchini- och rödbetspaj med feta

Färsk timjan är pricken över i! © Hummus och Pannkaka

  

Här kommer paj nummer två! Samma pajbotten som i laxpajen (se tidigare receptet).

Pajbotten:
  • 3 dl siktat dinkelmjöl 
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten 
  • 1 tsk salt
Ingredienser:
  • 4-6 kokta skivade rödbetor
  • en halv zucchini
  • fetaost
  • timjan
Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • salt och peppar
Blanda ingredienserna för hand eller i matberedare till pajbotten och tryck ut i en form. 
Skär zucchinin ganska tunt och fräs i lite olivolja. Lägg dem i pajbotten. 
Lägg de kokta rödbetsbitarna där också. Strö över fetaost och färsk timjan. 
Häll sedan över äggstanningen och grädda i ugnen på cirka 200 grader i 
cirka 30 minuter eller tills pajen fått fin färg och äggstanningen stannat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar